гр. Гълъбово
Последни новини

Важни съобщения

                                                                       

92445078_302736587356206_4542710024769634304_n

                            

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Приемът на ученици в първи клас за учебната 2020/2021 година ще се извършва електронно и в канцеларията на училището.

Ние предлагаме:
1. Висококвалифицирани учители с богат опит и визия за индивидуален подход и развиване възможностите на Вашето дете;
2. Уютни класни стаи с модерно техническо оборудване;
3. Целодневна организация на учебния ден;
4. Ресурсен учител;
5. Педагогически съветник;
6. Здравен кабинет.

Тези от Вас, които ни познават, ни имат доверие!

ДОБРЕ ДОШЛИ

В ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ “СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” – УЧИЛИЩЕ С ТРАДИЦИИ И ПОГЛЕД В
БЪДЕЩЕТО!

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

                                        

О Б Р Ъ Щ Е Н  И Е

Мили деца, родители, колеги,

Ние всички сме изправени пред голямо изпитание, причинено ни от нова за света болест – коронавирус COVID-19. Затова днес, и в близките месеци, всички ние повече от обикновено трябва да сме отговорни и да спазваме указанията на Националния оперативен щаб и министерството на здравеопазването. Извънредното положение, което правителството обяви, е с ясната цел да oзапази здравето и живота на всеки един от нас – деца, родители, близки, приятели, познати и непознати.

Ето защо на свой ред ние, ръководството на Първо основно училище „Св.Паисий Хилендарски“ гр.Гълъбово, се обръщаме към Вас, водени от убеждението, че здравето ни е от първостепенна важност и всички имаме отговорността един към друг да се пазим и да успеем да оцелеем пред това предизвикателство.

Мили деца,

За да сте в безопасност, останете възможно най-дълго време в домовете си. С приятелите и близките си за този период лесно може да се свързвате с телефон или по интернет. Когато се наложи да излезете навън, обмислете с родителите или близките си как да го направите. Внимавайте с кого и как контактувате. Избягвайте срещи с много на брой хора, защото така рискувате някой от тях да е болен и да ви зарази.

Ограничете максимално достъпа си до закрити обществени места или такива, в които има струпване на хора (магазини, транспорт, заведения за хранене, детски клубове и др.) Докато трае извънредното положение в страната и не сте на училище, може да използвате това време за полезни за вас неща. Може да опознаете някакво приключение в интернет, да четете книги, гледате филми, слушате любимата си музика, да пренаредите стаята си – все неща, които в ежедневието не ви остава много време заради различни ангажименти. Не се самонавивайте, че ви е скучно. Използвайте времето си за най-ценното за учениците – спокойно да се упражнявате с учебно съдържание. Вече има много интересни електронни ресурси с тази цел. Така ще ви минава бързо времето у дома със забавление, а и ще подобрите или затвърдите успеха си в училище след това. Голяма част от учителите ще подготвят специално за вас онлайн материали и това ще разнообрази начините на учене и опита ви.

Когато по необходимост излезете навън, минавайте по открити места, но задължително където няма много хора. В създалата се ситуация, в която никой не е застрахован и може да се зарази, би било добре да избягвате физическия контакт при среща с вашите приятели, съученици и/или други хора (ръкостискане, прегръщане, близко общуване лице до лице). Ако някой човек кашля или има температура (може да забележите зачервяване на лицето или влажни очи), то непременно преустановете контакт с него и се отдалечете възможно най-далече. Когато се завърнете в училище, спазвайте указанията и мерките, които ще ви дадат на място. Днес не е нужно да се правим на „герои“, защото със здравето шега не бива.

Спазвайте висока лична хигиена. Често измивайте ръцете си продължително със сапун. При контакти с повърхности най-добре използвайте антибактериални кърпички и дезинфектанти, но най-добре избягвайте да пипате много повърхности. Слушайте съветите на родителите и хората, които се грижат за вас, колкото и да не ви се иска, защото те ви мислят доброто и искат да ви предпазят от възможни опасности.

Уважаеми родители и близки на децата,

Ние, родителите, сме устроени така, че винаги първата ни мисъл е да не се случи нещо лошо на детето ни и често пренебрегваме собствената си безопасност. В условията на тази епидемия обаче ще трябва да мислим, освен за най-милото ни, и за нас, и за средата, която да осигурим на семействата си. Дисциплинирането и примерът трябва да идва от нас към децата ни. Затова както ние пазим себе си, така децата ни ще ни подражават и ще се научат да се пазят. При най-малко съмнение за влошаване на здравето на някого от семейството, той трябва да остане у дома и да получи нужната медицинска помощ, преди да се усложни състоянието му или да навреди на околните. Не бива да пренебрегваме никакъв признак или да сме самонадеяни, че на нас няма да ни се случи нищо лошо.

Добре е всички да се следим едни други дали сме проветрили стаята, дали сме измили ръцете си, спазваме ли необходимата дистанция помежду ни, а едно от важните неща е да не изпадаме в паника. Човешкият организъм е силен, но страха, стреса и отрицателните емоции могат да понижат или разрушат имунитета ни.

Вярваме, че разума и интелекта ни ще ни изведат от тази криза. Вярваме, че доброто и обичта един към друг ще ни сплотят. Животът ни учи да се обединяваме и заедно да ставаме по-силни от изпитанията, които ни поднася.

 

Обява

свободно работно място за социален работник по проект “Подкрепа за успех”

Обява

свободно работно място за социален работник по проект “Подкрепа за успех”

СЪОБЩЕНИЕ

Със Заповед №РД-09-4/21.01.2019 на министъра на образованието и науката  се удължава грипната ваканция за област Стара Загора до 22.01.2019 г. включително. Дните 21.01. и 22.01. 2019 година са обявени за неучебни. Учебните занятия ще бъдат възстановени на

23.01.2019 г./сряда/.

от ръководството на І ОУ”Св.Паисий Хилендарски”гр.Гълъбово

СЪОБЩЕНИЕ

 Със заповед № РД-01-5 / 14.01.2019 г. на  РЗИ Стара Загора  за периода 15-18 януари 2019 г. на територията на област Стара Загора е обявена грипна епидемия. Предвид това и с оглед прекъсване на епидемичната верига, в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от ОРЗ и становището на  РУО Стара Загора  със заповед № PД 09-283/15.01.2019 г. на министъра на образованието и науката, дните от 16.01. до 18.01.2019 г. са обявени за неучебни.

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с получено писмо от РЗИ Стара Загора и заповед на директора на РЗИ – РД-01-15/23.01.2018 г., че за периода 24-26 януари 2018 г. на територията на област Стара Загора е обявена грипна епидемия. Предвид това и с оглед прекъсване на епидемичната верига, в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от ОРЗ и становището на  РУО Стара Загора дните  от 24.01. до 26.01.2018 г. са обявени за неучебни.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Със Заповед № РД-01-3/06.01.2017 г.на директора на РЗИ-Стара Загора се удължава грипната епидемия за област Стара Загора до 10.01.2017 г.включително.Учебните занятия ще бъдат възстановени на 11.01.2017 г./сряда/.

от ръководството на ІОУ”Св.Паисий Хилендарски”гр.Гълъбово

СЪОБЩЕНИЕ

Със Заповед № РД-01-1/03.01.2017 г.на директора на РЗИ-Стара Загора е обявена грипна епидемия за област Стара Загора от 03.01.2017 г.

Дните от 05.01.2017 г.до 06.01.2017 г.вкл.са обявени за неучебни дни.

Учебните занятия ще бъдат възстановени на 09.01.2017 г./понеделник/.

от ръководството на ІОУ”Св.Паисий Хилендарски”гр.Гълъбово

П О К А Н А

КЪМ РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІОУ”СВ.ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ”ГЪЛЪБОВО

         Във връзка с изпълнението на изискванията на чл.7, ал.2, т.1 от Правилник за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата и във връзка с предстоящо създаване на Обществен съвет към Първо основно училище  „Св. Паисий Хилендарски”, моля да се явите на 11.11.2016 год. в 17.30 часа в сградата на училището на среща за избор на представители за участие в общо събрание за избор на членове на Обществения съвет от родителите на учениците от при следния дневен ред:

  1. Запознаване с правомощията на Обществения съвет  
  2. Избор на участници /родители/ от всяка паралелка в общото събрание на училището за избор на Обществен съвет.

                                                                 

                                                                                                   Директор:  Теодора Желева

П О К А Н А

 На 10.05.2017 година  ще се проведе родителската среща с родителите на учениците от VII и VIII клас за разясняване на възможностите за продължаване на образованието им в профилирани, професионални и непрофилирани  паралелки през учебната 2017/2018 година.

                                                                                                                 Директор: Теодора Желева